Seinäjoki Areena är ett tillförlitligt och högklassigt ställe för stora evenemang. Man har vant sig vid att på Areena se tangokungligheterna krönas och nya partiledare väljas, och betrakta det som ett intressant mässobjekt och en scen för lyckade företagsfester.

På Areena ordnas varje år hundratals evenemang av vilka en del är mycket stora och krävande. Seinäjoki Areena Oy hyr ut lokalerna, och evenemangsarrangörerna omfattar samfund och företag inom olika branscher. Areenas 10 000 kvadratmeter kan ändras för olika slags evenemang såväl idrottsevenemang som konserter och fester. Upp till trehundra tusen gäster deltar årligen i evenemangen. Areena kan reserveras vilken som helst dag under året.

På Areena har evenemang ordnats ända sedan 2000. Alla evenemangsarrangörer drar nytta av den långa erfarenheten och yrkeskunskapen samt de mångsidiga lokalerna. Den fantastiska restaurangsalen och de flexibla konferenslokalerna lämpar sig för olika evenemang. Restaurangsalen har kapacitet för 300 gäster, och en bankett kan ordnas för upp till 5 000 gäster på Areenanivån. De olika konferenslokalerna rymmer mellan 16 och 300 gäster.

Seinäjoki Areena finns på en central plats med goda kommunikationer. Med tåg tar det drygt två och en halv timme från Helsingfors till Seinäjoki och tre timmar från Uleåborg. Man kan också ta bilen till Seinäjoki. Det finns gott om parkeringsplatser i närheten av Areena.