I centralbiblioteket Ode som ligger på Medborgarplatsen i Helsingfors samlas mångsidiga tjänster och utrymmen under samma tak. Food & Co Ode-caféets och restaurangens tjänster och sortiment har tagits fram för en varierande kundbas efter dagens rytm.

Kanelbullar som har gräddats på plats och ett glas vin till en god bok

Odes mötesplats är en trivsam caférestaurang där du samtidigt kan njuta av utsikten över Tölöviken. Sortimentet finns från morgon till kväll både på första och tredje våningen. Restaurangens portioner är lättillgängliga och det finns även alternativ för barnen.

Dagen börjar med frukost, antingen på plats eller att ta med. Vid lunchtid kan du välja mellan en rejäl salladsbuffé eller en hemlagad portion från köket. Eftermiddagens höjdpunkt är Odes ”nationella kaffepaus” som är ett tillfälle att unna sig något gott i vardagen.

Helgbrunchen samlar familjer och vänner. Kvällstid betonas den sociala samvaron och du kan sätta ihop en avsmakningsmeny av finländska smårätter med gott vin till. På terrassen kan du dricka något kallt på sommaren och något varmt på vintern.

 

Säsonger, finskhet och ansvarsfulla val

Vid framtagning av restaurangtjänsterna hämtades inspiration från den skandinaviska matkulturen där stämningar från öst och väst möts. Vi använder huvudsakligen inhemska och säsongsbetonade råvaror. I restaurangerna tar vi hänsyn till bibliotekets mångfald av besökare och deras behov.

Restaurangcaféet på entrévåningen betjänar alla kunder i huset, bland annat biblioteksbesökare, allaktivitetssalens kunder och biografen. Verksamheten möjliggör snabba luncher eller lugna kaffestunder.

Smakligt med utsikt

Tredje våningen är ett mer traditionellt biblioteksutrymme med tysta områden. I det öppna caféet på övervåningen kan du läsa dagens tidningar i lugn och ro. Caféprodukterna kan även avnjutas utomhus på den stora medborgarbalkongen med utsikt. Sortimentet i caféet på tredje våningen fokuserar på kaffe, te och mellanmål.