Helsingin keskustan upean, vuonna 1929 valmistuneen Liittopankin pääkonttorirakennuksen suunnitteli arkkitehti P.E. Blomstedt. Talon rakennuksesta järjestettiin arkkitehtuurikilpailu, jonka Blomstedt oli voittanut kolme vuotta aikaisemmin. Tänä päivänä Aleksanterinkadulla sijaitseva liikerakennus tunnetaan nimellä World Trade Center.

Blomstedt suunnitteli rakennuksen pohjakerrokseen massiiviset arkadikaaret, jotka muodostavat talon perustan. Rakennuksen perustasta lähtee ylöspäin suuntautuvia rapattuja ja lasisia seinäpintoja, joiden avulla suunnittelija loi vaikutelman pilvenpiirtäjämäisenä ylös kohoavasta muodosta. Rakennukseen suunniteltiin myös näyttävä ulkovalaistus, joka pimeällä korosti talon korkeaa silhuettia entisestään.

Valmistuttuaan Liittopankin talo edusti uudenlaista liikerakennusta, jonka esikuva oli amerikkalaisessa kaupunkikuvassa. Suomessa uutta kansainvälistä rakennustyyliä tervehdittiin modernina ja tyylikkäänä ilmestyksenä. Kirjailija Olavi Paavolainen ylisti taloa jopa koko Euroopan nykyaikaisimmaksi rakennukseksi. Modernin rakennuksen ulkokuvaa käytettiin mainoksissa, ja se päätyi myös kansikuvaksi kirjailija Erkki Valan romaaniin “Onnelliset pessimistit”.

Tänä päivänä pankkiholvissa toimii ainutlaatuinen ja tyylikäs lounasravintola, joka sopii erinomaisesti yritys- ja perhejuhlien pitopaikaksi. Kokoustiloista yksi on nimetty marsalkka Mannerheimin mukaan Marskin saliksi. Liittopankin hallintoneuvoston puheenjohtajanakin toimineen Carl Gustaf Mannerheimin näyttävä muotokuvajäljennös koristaa salin seinää. Alkuperäisen teoksen on maalannut kansallisromanttisen tyylin mestari Akseli Gallen-Kallela, ja teos sijaitsee Nordea Pankin edustustiloissa. Erityistä maalauksessa on se, että Mannerheimista on tiettävästi maalattu vain kaksi teosta, joissa hän on pukeutunut siviiliasuun. Yleensä marsalkka esiintyy muotokuvissa sotilasasussa. Taulun kuvassa Mannerheimilla on yllään frakki.