Postitalo on tunnettu, funktionalistinen maamerkki Helsingin ydinkeskustassa. Rakennus päätyi neljän markan mustaruskeaan postimerkkiin vuonna 1939, vuosi talon valmistumisen jälkeen. Tyylikäs postirakennus koristi tuolloin peräti kuutta miljoonaa postimerkkiä. 

Pääpostista järjestettiin vuonna 1934 arkkitehtuurikilpailu, jonka voittivat nuoret arkkitehdit Jorma Järvi ja Erik Lindroos. Suunnittelutyön alkaessa mukaan kiinnitettiin myös kokenut arkkitehti Kaarlo Borg. Suunnitelmissaan arkkitehdit jakoivat rakennuksen kaikki tilat posti- ja lennätintoimintojen kesken, mikä vaikutti sekä talon pohjakaavaan että tilojen keskinäiseen järjestykseen. Funktionalismin hengessä arkkitehdit halusivat korostaa myös talon teknisyyttä, nopeutta ja toimivuutta. Rakennuksen ulkosivuun haluttiin tuoda täysin uusi materiaali, keltainen Kupittaan saven postileimakuvioitu klinkkeri. Kestävä materiaali koristaa rakennuksen tyylikästä ulkopintaa edelleen. Rakennus valmistui vuonna 1938.

Valmistumisestaan asti Postitalo on ollut merkittävässä osassa kaupungin ja kaupunkilaisten elämää. Aikakauden tunnetuimmat muotoilijat ja suunnittelijat kuten Paavo Tynell, Runar Engblom, Arttu Brummer ja Eino Kauria vaikuttivat talon sisustukseen toteuttamalla tiloihin mittatilaushuonekaluja ja valaisimia. Täysin uutta tilasuunnittelunäkemystä edusti postisalin avoin palvelutiski, jonka yli asiakas pystyi asioimaan virkailijan kanssa ilman välissä olevaa perinteistä, suljettavaa lasiluukkua. 

1950-luvulla talon tilatarve kasvoi ja rakennukseen tehtiin lisäkerroksia. Samalla katolle rakennettiin Helsingin ensimmäinen helikopterikenttä. Kenttä oli käytössä Helsingin Olympialaisten aikaan vuonna 1952. Rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa Postitalossa ei saa enää tehdä sen arvoa tai tyyliä tärveleviä korjaustöitä, mm. Pääpostin postisali on julistettu suojelukohteeksi.

Vuonna 1998 Posti ja Tele erosivat omiksi yhtiöikseen ja postitalon toiminta muuttui. Talon omistaa nykyään Ilmarinen, ja rakennuksessa sijaitsee mm. runsaasti toimistotiloja, iso päivittäistavaramyymälä, HUSin kuvantamispalvelut sekä viihtyisä, kaikkien hyvän ruoan ystävien lounasravintola Food & Co Pääposti ja ainutlaatuiset juhlatilat.